Rólunk

 

Ezen az oldalon keresztül szeretném bemutatni kennelünket és szeretném, ha jobban megismernének bennünket és a filozófiánkat.

 

A Wind Lovin' golden retriever kennel története egészen 2004-ig nyúlik vissza, amikoris elhatároztam, hogy akárhogy is lesz, én szeretnék egy kutyát az életünbken, és úgy éreztem minden körülmény megfelelővé vált, hogy elég időnk,és energiánk legyen egy kiskutya  felnevelésére.

A golden retriever szeretete már nagyon régóta bennem élt, és első kutyámra körülbelül 10 évet
vártam,de érdemes volt kivárni, mindenképpen. Első kutyám Récsedombi Szellő Alfa "Milo" lett, őt 2004. decemberében hoztuk haza. Milo-t eredetileg csak családi kedvencnek vásároltuk,de kilátogattunk a 2005 Februári Bp. CACIB-ra, és eldöntöttük hogy a következőre bizony nevezzük.

Így is lett...

 

Az áprilisi Bp.-i CACIB-ra beneveztünk kölyök osztályba, ahol Milo Nagyon Ígéretes 1. lett, azt hiszem ott végérvényesen megfertőzött a légkör, és ez az egész "kutyázás".
Hát valahogy így kezdődött... és ezután már nem volt vissza út, ráébredtem, hogy nekem kell még egy kutya :)


Hamarosan rendelkezett a sors, mert a Sunnyfield's kennel honlapján megláttam a nagy ŐT, Sunnyfield's All My Lovin' "Jenny"-t, a képen négy hetes volt, de rögtön belopta magát a szívembe, ekkor beszéltem Judittal a kennel tulajdonosával, hogy nekem senki más nem kell, csak Ő. Judit beleegyezett, és nagyon örült, hogy a pici hozzánk kerül. Jenny volt az alom egyik legígéretesebb kislánya, ezért olyan helyre szerette volna adni, ahol viszik majd őt kiállításra. Bennünk emberére talált!!

 

Kennelünk folyamatosan menetel előre, és évről évre igyekszünk minden párosításunkból kihozni a legjobbat, így mindig törekszünk arra, hogy nem csak küllemileg, de egészségügyileg és temperamentumilag is olyan fedező kanokat válasszunk szukáink mellé (akik természetesen szintén rendelkeznek minden előírt vizsgával, és egészségügyi vizsgálattal!) hogy a születendő kiskutyák lehetőség szerint felülmúlják felmenőiket :)
 

 
(a képen 3 generáció - balról: Raven(8hó) - Ruby (4év) - Jenny(9év))

Kennelünkben általában 1, maximum 2 alom születik egy év leforgása alatt! Kiskutyáink felneveléséhez is minden segítséget igyekszünk megadni, valamint babáink "itthon" töltött első 8-10 hete alatt is megfelelő tartási körülmények között élnek velünk a házban, megfelelő szocializáció mellett. Miután kiskutyáink elkerülnek új otthonaikba, akkoris igyekszünk jó kapcsolatban maradni a gazdikkal, hiszen nagyon szeretem én magam is látni, hogy "miből lesz a cserebogár", hogyan cseperednek kikerült kiskutyáink.

      

Kutyáink családunk kedvencei, és szabadon élnek velünk, rendszeres bejárással a lakásba, hiszen nagyon igénylik ők is a folyamatos törődést, foglalkozást és hogy velünk legyenek, ahogy mi is igényeljük megnyugtató társaságukat.

A goldenekkel töltött immár több mint 13 év alatt igen sok ismerősre, és barátra tettünk szert, valamint megannyi csodálatos élményt köszönhetünk kutyáinknak - legyen az akár kiállítási- , tenyésztői siker, ahol saját, vagy általunk tenyésztett kutya ér el kimagasló eredmény, vagy "csak" egy szimpla kirándulás kutyáinkkal tele új élményekkel! Így ezuton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzá járul(t) a Wind Lovin' kennel sikereihez és bízom benne, hogy ez az elkövetkezendő időben sem lesz másként :)

A Wind Lovin' kennel kikerült kutyái között több Junior Champion van már, különböző országokban(!) és több felnőtt Champion is került már ki tőlünk, amire igazán büszkék vagyunk, ahogy kutyáink egészségügyi eredményeire is!

 

A Wind Lovin' kennelt Budapest mellett, Gödön találják :)

                                                                                                                

 

 
windlovin@msn.com